Waarom een warmtepomp?

Goed bezig! U bent op zoek naar een warmtepomp die geschikt is voor uw situatie. Maar waarom een warmtepomp? Hier vindt u de redenen om een warmtepomp aan te schaffen.

1. Het hoeft niet duur te zijn!

Een warmtepomp is een investering, maar deze investering zal zich uiteindelijk terugbetalen. Ook zult u aan het eind van de maand een lagere energierekening hebben.

Maar het blijft erg duur toch?

Daar heeft u gelijk in, voor een deel. Een warmtepomp hoeft niet perse duur te zijn. Heeft u een kleiner budget? Ook dan is het heel goed mogelijk om een warmtepomp aan te schaffen. Een lucht-lucht warmtepomp kunt u al aanschaffen vanaf € 2.500,-.

Zijn er dan ook subsidies beschikbaar?

Jazeker. Een lucht-water warmtepomp heeft u vanaf € 7.500,-. Bij dit type kunt u ook een subsidie aanvragen. U kunt meer informatie over subsidies op deze pagina vinden. Een subsidie voor een lucht-water warmtepomp begint bij € 1.100. Alleen op een lucht-lucht warmtepomp kunt u geen subsidie aanvragen.

De overheid wil de aanschaf van warmtepompen in huishoudens en ook bij ondernemingen vergroten. In 2018 heeft de overheid € 100.000.000,- uitgetrokken voor de subsidies van duurzame energie. Afgelopen jaar was dit nog € 90.000.000,-.

2. Doe ook duurzaam!

Bij een warmtepomp wordt energie uitsluitend uit duurzame warmtebronnen gehaald. De warmte wordt gehaald uit de bodem, de lucht of een combinatie hiervan. Deze warmtebronnen zullen via een pomp uw woning en/of tapwater verwarmen.

Nederland wil in 2050 volledig duurzaam zijn. Dit betekent dat er in woningen geen gas meer is. Door een warmtepomp aan te schaffen helpt u mee om deze missie te bereiken.

3. Het verhoogt de waarde van uw huis!

U krijgt niet alleen een subsidie en een lagere energierekening. Ook zal een warmtepomp in uw huis de waarde van het huis verhogen. Doordat uw energierekening omlaag gaat zal het voor huiszoekers interessant zijn om de woning te kopen. Ze hoeven zelf immers geen warmtepomp aan te schaffen, maar krijgen wel een lagere energierekening. Ze zullen dan dus ook bereidt zijn om meer te betalen voor uw huis! Het energielabel van uw woning stijgt. Bijvoorbeeld: U heeft nu energielabel C dan kan dit energielabel B of zelfs A worden.

4. Installeren is helemaal niet moeilijk!

De installatie van een warmtepomp is helemaal niet zo moeilijk als u misschien denkt. Zeker bij een nieuwbouw is er veel mogelijk. Maar ook bij een bestaande woning hoeft de installatie helemaal niet lastig te zijn. Vaak kan er gebruik worden gemaakt van de huidige leidingen in het huis en is een grote verbouwing helemaal niet nodig.

 

Waarom een warmtepomp? Nu weet u het!

Het is ook belangrijk om te weten waar u op moet letten als u een warmtepomp wil kopen.

Waarom een warmtepomp kopen?